Marilyn Mazur, percuționistă de origine daneză și americană, și formația Danish Radio Big Band, premiată în cadrul Grammy Awards, concertează pentru prima oară împreună, într-un mix de energie și inventivitate, care combină două lumi muzicale diferite. Vă veți bucura de o avalanșă fascinantă de ritm și sunet, sub bagheta dirijoarei japoneze Miho Hazama.

Compozitoarea și percuționista Marilyn Mazur este o figură celebră atât în țara sa natală, cât și în lumea jazz-ului internațional. A concertat alături de nume cunoscute ca Miles Davis, Jan Garbarek și Wayne Shorter, iar în Danemarca este apreciată pentru colaborarea sa îndelungată cu legende alle jazz-ului, ca NHØP și Palle Mikkelborg.

Această seară unică vă va aduce în lumea lui Marilyn Mazur – deopotrivă o maestră a percuției și o compozitoare cuceritoare și originală. Ca element special în program, formația a realizat o selecție a celor mai apreciate compoziții semnate de Marilyn Mazur pentru big band, convingând-o în același timp să compună o piesă special pentru acest concert. În postura de dirijoare a concertului va fi Miho Hazama, cea care s-a aflat la pupitrul Danish Radio Big Band în seara de deschidere a Festivalului de Jazz de la Tokyo din vara trecută.

Vă propunem o întâlnire memorabilă și plină de viață între una dintre orchestrele de jazz cele mai cunoscute din Europa și două dintre figurile feminine puternice ale scenei internaționale de jazz, semnificative fiecare pentru generația ei – și pentru cele două continente pe care le reprezintă.

Miko Hazama

 

  • credit foto: Nicola Fasano,  Shitomichi