Muzician iubit și respectat pretutindeni în lume, cu o carieră extraordinară care îl plasează în elita pianisticii mondiale, Vladimir Ashkenazy s-a impus și ca unul dintre cei mai rafinați șefi de orchestră.
În prezent este prim-dirijor invitat al Orchestrei Elveției italiene și dirijor laureat al altor mari orchestre: Philharmonia, NHK Symphony, Iceland Symphony. Din această vară, Vladimir Ashkenazy ocupă aceeași poziție și pentru Sydney Symphony Orchestra. A inspirat și format noi generații de muzicieni în lunga perioadă în care a fost dirijor și director muzical al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene.

Discografia bogată și variată a lui Vladimir Ashkenazy este foarte prețuită de melomani și specialiști.Casa de discuri Decca a marcat, în 2017, a 80-a aniversare a prolificului artist prin lansarea unui nou album cu Suitele franceze de Bach, a două cofrete de colecție – cu toate concertele înregistrate și o selecție personală a interpretului cu lucrări solo și camerale – și prin reeditarea a șase înregistrări legendare de pe discuri vinil.

 

 

 

  • credit photo: Fred-Toulet ,Chopin-Society-of-Hong-Kong