Frédéric Chaslin este directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Ierusalim , o poziţie pe care o deţine din stagiunea 2011-2012. Dirijor, pianist, compozitor şi scriitor, Frédéric Chaslin s-a născut la Paris. A studiat la conservatorul din oraşul natal şi la Mozarteum din Salzburg, începând cariera dirijorala în 1989 ca asistent al lui Daniel Barenboim la Paris şi Bayreuth.  În 1991 a devenit asistentul lui Pierre Boulez, colaborând cu Ensemble Intercontemporain.

De-a lungul carierei a fost invitatul unor festivaluri marcante şi a dirijat la pupitrul marilor teatre lirice din New York, Berlin, München, Leipzig, Madrid, Barcelona, Roma, Veneţia, Scoţia şi Ţara Galilor. A condus în egală măsură orchestre simfonice din Franţa, Austria şi Germania.

Stăpâneşte un repertoriu extrem de variat şi acordă o atenţie deosebită muzicii contemporane, promovând numeroase prime audiţii mondiale. Printre cele mai cunoscute compoziţii ale sale se numără câteva opere,  Suita Chagall pentru orchestră şi Dansul Divei  din muzica binecunoscutului film Al cincilea element.

 

credit photo: Bernard-Martinez