Moritz Gnann a primit cronici excepţionale pentru versiunile sale dirijorale, fiind apreciat în special pentru abordarea plină de prospeţime a unui repertoriu ce acoperă epoci diverse, de la renaştere la muzică contemporană, în genurile simfonic şi de operă.

Moritz Gnann s-a născut în Tübingen, Germania  şi a studiat dirijatul la Berlin şi Dresda. S-a perfecţionat cu mari maeştri ai baghetei: Andris Nelsons, Donald Runnicles, Simon Rattle şi Christian Thielemann. A colaborat cu Andris Nelsons la realizarea spectacolelor cu operele ”Lohengrin” şi ”Parsifal” de Richard Wagner în cadrul  Festivalului de la Bayreuth.  Din anul 2015 colaborează în calitate de dirijor asistent cu Orchestra Simfonică din Boston, alături de care a susţinut concerte memorabile în cadrul Festivalului Tanglewood.

Moritz Gnann este deopotrivă invitatul teatrelor lirice din Germania, unde va dirija în noua stagiune producţii de operă la Deutsche Oper din Berlin şi la Semperoper  din Dresda. Debutează şi la Gewandhaus din Leipzig alături de Orchestra Simfonică MDR .

 

  • credit photo: Hilary-Scott, Simon-Pauly