Nathalie Stutzmann, una dintre personalităţile marcante ale zilelor noastre, este o  cântăreaţă renumită şi o muziciană pasionată de arta dirijorală care combină într-un mod unic şi carismatic rigoarea, energia şi fantezia, atribute care îi caracterizează stilul apreciat în egală măsură de public şi de critica de specialitate. A studiat la Paris,  concentrându-se asupra liedului sub îndrumarea lui Hans Hotter, în timp arta dirijatului a deprins-o de la mari maestri ai baghetei: Jorma Panula, Seiji Ozawa şi Sir Simon Rattle.

Apreciată ca “cea mai bună voce de contralto din lume” (BR Klassik), Nathalie Stutzmann a oferit peste 300 de recitaluri alături de pianistul suedez Inger Södergren.

În calitate de dirijor şi-a câştigat reputaţia în domeniul teatrului liric, o apariţie notabilă  fiind cea din cadrul Festivalului  ”Chorégies d’Orange” din Provence (2018). Începând din stagiunea 2018-2019, Nathalie Stutzmann colaborează ca dirijor principal cu Orchestra Simfonică din Kristiansand – Norvegia, o poziţie care se adaugă celei de prim-dirijor invitat al Orchestrei Naţionale Simfonice RTÉ, pe care o conduce din septembrie 2017.

 

 

  • credit photo: Brice-Toul, Simon-Fowler