Apreciat pentru interpretările lui vibrante pe scena de concert și, deopotrivă, pentru înregistrările discografice, violonistul Ray Chen reușește să capteze interesul unei largi audiențe de vârstă tânără, prin comunicarea sinceră și plină de umor pe calea rețelelor de socializare. O surpriză extrem de plăcută a produs și recitalul pe care noul star al muzicii clasice l-a susținut anul trecut, la Ateneul Român

Violonistul Ray Chen s-a născut în Taiwan și a crescut în Australia. Admis la 15 ani la Curtis Institute of Music din Philadelphia, el a intrat în atenția lumii artistice internaționale ca laureat al Concursurilor ”Yehudi Menuhin” (2008) și ”Queen Elizabeth” (2009).

London Philharmonic Orchestra, Leipzig Gewandhausorchester, Munich Philharmonic, Filarmonica della Scala, Orchestra Nazionale della Santa Cecilia, Los Angeles Philharmonic sunt numai câteva dintre ansamblurile de renume cu care a concertat.

Din 2014, Nippon Music Foundation i-a încredințat vioara Stradivarius “Joachim” (1715), deținută odinioară de virtuozul Joseph Joachim.

 

  • credit foto: John-Mac